Dansgarde

Bij de Deurdouwers hebben ze ook dansgardes. De dansgarde bestaat uit een enthousiaste groep meiden die worden ingedeeld afhankelijk van leeftijd en niveau. Er worden jaarlijks optredens verzorgt tijdens carnavalsactiviteiten van onze carnavalsvereniging. En daarnaast zijn er ook verschillende danstoernooien waar we met z’n allen heen gaan.Dansgarde

De dansgroepen

Er zijn op dit moment drie groepen actief binnen de dansgardes van de Deurdouwers.
 

De Mini’s

De jongste groep als voorbereiding op het dansen bij de Puppies. De focus ligt vooral op de bewegelijkheid en het gevoel van ritme. Maar vooral het plezier van dansen staat helemaal vooraan. Het laatste deel van de training van de Mini’s doen samen met de ervaren Rellebellen en buiten het dansen wordt er ook veel aandacht besteedt aan het jaarlijkse uitje en vieringen zoals sinterklaas. De Mini’s trainen op maandag van 18:00 – 19:00 uur. Meedoen kan vanaf 4 jarige leeftijd.
 

De Puppies

In de leeftijdscategorie van 7 t/m 11 jaar zijn de Puppies een gardedansgroep die elk jaar een traditionele gardedans en een eigen showdans instuderen. Deze dansen laten ze door het jaar heen zien tijdens de optredens en toernooien. De Puppies rijden ook met carnaval mee met de jeugdwagen. Buiten het dansen wordt er ook veel aandacht besteedt aan het jaarlijkse uitje en vieringen zoals sinterklaas. De Puppies trainen op woensdag van 18:30 – 19:45 uur. De doorstroming naar de Rellebellen is mogelijk vanaf de leeftijd van de overgang naar de middelbare school.

Rellebellen

In de leeftijdscategorie van 12 t/m 16 zijn de Rellebellen de Prinsengarde van de Deurdouwers. Zij dansen voor de nieuwe Prins de gardedans en trainen vaker. Ook de rellebellen trainen voor een traditionele garde dans en een spectaculaire showdans. Zelf mee beslissen over de muziek en dansbewegingen en assisteren bij de training van de Mini’s. De Rellebellen trainen op maandag van 18.45 - 20.15 uur en op vrijdagen in de even weken van 18.30 - 19.30 uur. Maandags trainen de Mini's & Rellebellen 15 min samen.

 

Trainen

Het trainen gebeurt in onze eigen professionele dansruimte in onze Reinhal onder begeleiding van de trainsters en leidsters. De dansruimte is voorzien van alle hulpmiddelen en een spiegelwand om de vorderingen te kunnen volgen. Trainingen zijn besloten maar er worden open trainingsavonden georganiseerd. De trainingen zijn op maandags, woensdags en vrijdags. Voor optredens of toernooien kunnen extra trainingen worden ingepland.
 

Lidmaatschap

Dansen bij de Deurdouwers is niet zo duur als je misschien denkt. Voor €45,- (2017) per jaar kun je overal aan mee doen en mee dansen.
Heb je interesse, laat dan een berichtje achter op de site. Wil je een keer komen kijken of meetrainen, dat kan ook. Laat dan ook een berichtje op de site achter.
Begin