Vriendje voor 'n tientje worden? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Breng kleur in het leven…niet zomaar een loze uitspraak die de Deurdouwers gebruiken. Er zijn namelijk tegenwoordig steeds meer mensen die door ziekte, ouderdom of eenzaamheid de kleur in hun leven langzaam zien vervagen. Met elk jaar dat de haren grijzer worden, lijkt soms ook de kleur uit hun leven te verdwijnen. En kinderen mogen best weten dat er, naast nare dingen, ook veel leuke dingen zijn. Ieder kind de kans geven om kind te zijn, een feestje te vieren, op te treden of te stralen.


Als carnavalsvereniging proberen we overal weer wat kleur te brengen. Door wat aandacht of een bezoekje aan de mensen die het nodig hebben. Thuis, in de zorginstellingen of zelfs het ziekenhuis. Door het organiseren van het Blagenbal, de schooloptocht, het schoolcarnaval en de lekkere snoepjes tijdens de optocht voor alle kinderen. 

En graag laten we het dorp regelmatig onderdompelen in een feeststemming. De gezellige carnavalsdagen met de mooiste en grootste optocht van de polder, de magische lichtoptocht, een schlagerfestival, rommelmarkt tot zelfs Koningsnacht en Koningsdag. En daarbij proberen we niemand te vergeten. We trekken echt alles uit de kast en werken er het hele jaar hard voor om dat alles mogelijk te maken. Onze trouwe leden spelen daar een belangrijke rol in. Door hun steun kunnen de Deurdouwers net dat kleurrijke verschil maken voor Millingen met zijn hechte sociale gemeenschap. Voor 15 Euro per jaar maken zij het mogelijk dat wij al deze dingen kunnen blijven organiseren. 

Wij zouden het heel leuk vinden als jij een vriendje voor een tientje* wordt. Met dat ene tientje help je ons namelijk een jaar lang om samen carnaval te beleven en te vieren voor het hele dorp. Met speciaal aandacht voor alle kinderen en de ouderen en zieken die dat vaak niet meer zelfstandig kunnen. Voor minder dan 1 Euro per maand…..


Samen maken we het leven kleurrijker
…….jij toch ook?
Meld je aan door ons een mailtje te sturen via deze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Dan nemen wij contact met jou op.
Ben je jonger dan 18 dan hebben we toestemming van jouw ouders of voogden nodig.Voordelen van het lidmaatschap

  • Eerder kunnen reserveren voor de pronkzitting

  • Vrij entree tijdens de pronkzitting

  • Vrij entree tijdens de revuemiddag

  • Foto bijhangen van de Ex-Prins ophangen in de Reinhal

  • Uitnodiging voor de nieuwjaarsreceptie

  • Ledenkorting op huur van meubilair en toiletwagen.

  • Gratis koffie en thee tijdens in de Reinhal.

* Als Vriendje voor een Tientje ben je het eerste jaar steunend lid voor €10,- in plaats van €15,- per jaar. Na een jaar gaat dit over in een lidmaatschap van €15,- per jaar. Als steunend lid en vriendje voor een tientje ga je akkoord met onze Privacy Policy.

 

Ledenadministratie

Mutaties in de ledenadministratie kunnen worden verstuurd naar:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

Carnavalsvereniging De Deurdouwers


Je ziet ze lopen, vrouwen met medailles om en mannen dan weer met steken op. En waarom zijn niet alle steken hetzelfde? En waarom heeft de een andere steek op dan de ander terwijl ze bij dezelfde vereniging zijn. Het heeft allemaal een symbool binnen onze vereniging, iedere steek en medaille. Dus bij deze een korte les; ”Hoe zit dat nou bij de Deurdouwers”.
 

De Algemene leden...

staan aan de basis van de Deurdouwers, onze steunende leden zoals u. Hoewel algemene leden over het algemeen geen directe taak binnen de Deurdouwers hebben, zijn ze wel erg belangrijk en hebben direct invloed op de vereniging. Zij benoemen de leden dan de Senaat…..
 

De Senaat...

is het actieve deel van onze vereniging. Vanuit commissies verzorgen, regelen en organiseren ze alles rondom carnaval. We noemen de Senaat ook wel eens het Algemeen Bestuur en ze zijn te herkennen aan de verenigingsmedaille en voor de mannen ook aan de zwarte pakken en de blauwe steken met zilveren ornamenten. Senaatsleden organiseren alles rondom het carnaval en hebben stemrecht voor het kiezen van de nieuwe Prins, de Voorzitter en het Dagelijks Bestuur……
 

Het Dagelijks bestuur...

regelt de dagelijkse gang van zaken voor de vereniging en bestaat uit onder andere de voorzitter, secretaris, penningmeester en een aantal ondersteunde bestuursleden. Als Senaatsleden dragen ze natuurlijk het zwarte pak en de medaille, maar daarnaast dragen de mannen ook een steek met goudkleurige versieringen.
 

De Raad van Elf...

zijn als het ware de Raadsheren van de Prins zijn. Zij begeleiden hem overal en ondersteunen waar mogelijk. Ze staan symbolisch bij met Raad en Daad. Waar de Prins is, daar zul je vaak ook de Raad zien. De Raad van Elf is goed herkenbaar aan de sierlijke grote zwarte steken met zilveren versierselen die lijken op een prinsensteek. De Raad benoemd uit hun midden een President……
 

De President...

is naast de leider van de Raad van Elf ook de persoon die zorgt dat alles in goede banen wordt geleidt met carnaval voor Raad en Senaat en coördineert wie waar en wanneer moet zijn. De President is herkenbaar aan een Raadssteek met iets meer versieringen. President steunt daarnaast ook de Adjudant…..
 

De Adjudant...

is de rechterhand van de Prins. De Adjudant coördineert het hele jaar de gang van de Prins en regelt uittredens naar bijvoorbeeld andere verenigingen. Tevens verzorgt hij het vervoer voor het Prinsenkabinet zodat de Prins zich daarover geen zorgen over hoeft te maken. De Adjudant is te herkennen aan een wat afwijkende steek. Het is een rechte zwarte steek met zilveren versierselen. De Adjudant waakt ook over het wel en wee van de Pages of Hofdames…..
 

De Pages of Hofdames...

begeleiden de Prins in het feestgedruis en zijn niet altijd senaatslid. Zij letten op het tenue en veren van de Prins en slepen de Prins door zware en moeilijke momenten heen. Daardoor zijn ze steun en toeverlaat voor de Prins….
 

De Prins...

is natuurlijk de boegbeeld van de carnaval en wordt elk jaar uit de Millingse bevolking gekozen door de Senaat. Iedereen kan Prins of Prinses worden. De stemming is volledig anoniem en voor de hele vereniging een grote verrassing op de pronkzitting. De Prins is de baas van Boemelgat en rijdt door het dorp op zijn eigen praalwagen en strooit snoep, gaat naar de zieken, ouderen en kinderen toe en zorgt voor feeststemming als hij in de zaal is. Hij heeft een eigen steek op waaruit grote veren van een koningsfazant steken. Als enige bij de Deurdouwers draagt hij cape, de grote prinsenketting en zwaait met de scepter. Met een persoonlijke onderscheiding riddert hij omstanders tot zijn orde. Tot nu toe zijn er alleen nog maar Prinsen geweest in Boemelgat. Bij grote gelegenheden wordt de Prins soms ook begeleidt door de Dansgardes……
 
 

De Dansgardes...

van de Deurdouwers bestaan uit Little G’s, Move en Boost in verschillende leeftijden vanaf 5 jaar. Wanneer ze voor de Prins optreden worden ze ook wel eens de PrinsenGarde genoemd. Al vanaf. Naast het dansen tijdens de Pronkzitting en carnaval dansen ze ook bij danstoernooien van de DFN (Dans Federatie Nederland) waar ze regelmatig met de hoogste plaatsen aan de haal gaan. De Dansgardes worden getraind door eigen trainsters in de mooie Reinhal van de Deurdouwers. Veel van de trainsters zijn vrijwilligers…..
 

De vrijwilligers...

zijn onmisbaar. Zij helpen de Senaatsleden met het organiseren van b.v. de pronkzittingen, het Blagenbal, Jeugdcarnaval o.a. op de scholen, de Optochten, Dansgardes, de Wagenbouw, het Boemelbuukske, de Rommelmarkt, de Koningsdag en nacht, de Bingo enzovoort….enzovoort. Vrijwilligers zijn geen Senaatslid maar vaak wel Algemeen lid…..
 
Begin